Faaborg Fortællescene

Faaborg Fortællescene blev startet af mig tilbage i 2015, og drives nu af Beretterakademiet.

Ønsket er at præsentere publikum for den ypperste moderne mundtlig fortælling, man kan finde i Danmark.

2024: Nu er det tid!

Alle gange kl. 17 – 18.30

Alle gange i ‘Den gamle gård’

Billetter kan købes via link – se under hver forestilling – eller i døren.

Pris: 100 kr.

1/7: Tid til at stå fast!

Esther Rützou står alene på scenen og åbner sæsonen med en af sine yndlingsfortællinger: Historien om Philip og Ingeborg. Det er en historie fyldt med drama, beskidte kneb, bandlysning og stædighed. Det er Ingeborg, der er mest stædig. Hun er kongedatter fra Danmark og har virkelig scoret! Den franske konge! Hva’be’har! Men den franske kong Philip forstøder Ingeborg dagen efter brylluppet. Og så er det jo meningen, at hun bare skal rejse hjem. Men det gør hun ikke Ingeborg er Frankrigs dronning nu. Basta!

Billetter til Esthers forestilling kan købes HER:

8/7: Tid til at stå ud!

Stå ud – eller udstå? Det kan forstås på begge måder, og der er lidt af det hele i de to historier, som Maria Junghans og Esther Rützou fortæller denne dag.

Maria fortæller historien Merians Metamorfoser – fortællingen om Maria Sybille, som i 1660 (ja, det er længe siden!) sætter sig for at undersøge, hvor sommerfugle kommer fra. For det kan da ikke passe, at de bare opstår ud af mudder, sådan som folk siger? Med lige dele videnskab, kunst og eventyrlyst lægger hun grunden for vores forståelse af økosystemet, og der den første der beskriver sommerfuglens metamorfoser.

Esther har også fat i en kvindelig forsker. Selvom – da Juliane, 17 år gammel, sidder i flyet over Amazonas, ved hun slet ikke, at hun skal blive en kendt biolog, hvis arbejde får afgørende betydning for beskyttelsen af regnskoven. Faktisk overvejer hun at læse musik – eller kunsthistorie eller – mulighederne er så mange, og hun er lige blevet student. Men en stor, sort tordensky foran flyet sender Julianes skæbne i en helt anden retning, og hendes overlevelse afhænger pludselig af alt det, hun har lært, mens hun var barn.

Billetter til Marias og Ellens forestilling kan købes HER:

15/7 Tid til at stå imod!

Jens Peter Madsen var bange for sin farmor, da han var barn. Hun var skrap! Men efterhånden, som Jens Peter blev voksen, forstod han, at farmor havde haft brug for at være stædig og stå fast. Ellers havde hun aldrig klaret at løfte sig selv fra samfundets bund til en respektabel stilling som forskolelærerinde. Jens Peters fortælling er historien om denne nødvendige og svære kamp, som kvinder igen og igen har måttet kæmpe for at nå frem.

Esther fortæller også om en kvinde, der vil noget. Marie er født Tang – og Tangfamilien er altså dem, der bor på herregården. Her er man glade for sine døtre. De pynter sådan, når der er selskabelighed. Men Marie vil mere end bare at være til pynt! Hun vil være nyttig! Sjældent har hendes far da hørt magen til vrøvl!

Billetter til forestillingen med Jens Peter og Esther kan købes HER:

Jens Peter Madsen

Alt det, der har været:

2023: Faaborg Fortællescene holder ord!

Mange ord. Ord om sten, ord om kærlighed – rigtig meget kærlighed 🙂 Og ord om det, der altid går galt.

Kari, Maria og Esther var værter og vores helt fantastiske gæstefortællere var Helle Janke, Ellen Dahl Bang og Gravers Graversen.


2022 var overskriften ‘Nu Igen!‘, og de enkelte forestllingers navne byggede på ‘gen’. Gentagelser, Genkendelser, Genskabelser.

Esther og Maria var værter for fortælleforestillingerne, og vi havde fornøjelsen af at præsentere publikum for så skønne fortællere som André Andersen, Rune Green og Susan Ørum


2021 – ‘Min nabo, min fjende, min ven’ – en genforeningsforestilling.

2021 bød kun på én forestilling – til gengæld med hele tre fortællere: Kari Brinch, Maria Junghans og Esther Rützou tog genforeningen under kærlig behandling.



2020: Flugten, Fronten, Fjenden, Freden – 75. året for Befrielsen.

Vi fejrede Befrielsen – og mindedes besættelsen – med fire forestillinger, der tog udgangspunkt i lokale begivenheder fra besættelsesårene.

Fortællerne var Aske Ebbesen, Helle Asmild, Thomas Kirk, Vigga Bro, Kari Brinch og Esther Rützou.



2019: Skæve jubilæer

Det er jo de færreste begivenheder, der lige er sket for 25, 50 eller 150 år siden.

Sammen med gæstefortællerne Lise Marie Seidelin Nedergaard, Pernille Stockfleth, Thorstein Thomsen, Kari Brinch, Kasper Sørensen – og med Esther Rützou som fortællende vært – fejrede vi alle de skæve.


2018: Dø om så det gælder

Ja ja – det lyder mere alvorligt, end det var – selvom det var dødvarmt hele den sommer.

Hele 5 forestillinger blev det til i 2018 – med skønne fortællere: Ellen Dahl Bang, Hans Laurens, Maria Junghans, Katrine Faber og Mariane Josefsen.



2017: Nu skal vi sejre i Grevens Fejde!

I 2017 havde jeg haft en stor bestillingsopgave – en fortælling om reformationen, som den tog sig ud på Fyn. Researchmaterialet blev så stort, at jeg kunne lave tre ekstra forestillinger om det, der skete samtidig: nemlig Grevens Fejde.

Som gæstefortællere havde publikum og jeg glæden af Thorstein Thomsen, Susie Haxthausen og Maria Junghans.



2016:Sommerfortællinger

Fortællescenens 2. sæson bød på 6 forestillinger, og vi kom godt rundt om folk – og skidtfolk – fra Faaborgegnen.

Jeg havde glæden af at kunne byde publikum på så vidunderlige gæstefortællere som Aske Ebbesen, Vigga Bro, Kari Brinch, Lise Marie Nedergaard, Thorstein Thomsen og Pernille Stockfleth.



2015: Æresborgere

Den allerførste sæson. Bævende hjerte, rystende hænder – meget velforberedte historier! Mon der vil komme nogen?

Det gjorde der! Jeg fortæller stadig flere af historierne fra den første sæson. De allerførste gæstefortællere på scenen var Mads Lund, Susie Haxthausen, Annemarie Krarup, Jens Peter Madsen, Kari Brinch og Maria Junghans.