Om mig

Da jeg var 7 år gammel, lærte jeg at læse.

Og jeg læste og læste og læste.

Der kunne kun være én ting, der var bedre end at læse bøger. Og det var at skrive bøgerne selv.

Så i en alder af 7 år besluttede jeg, at jeg ville være forfatter.

Alligevel skulle jeg blive 42 år, før jeg vovede at sende et manuskript til et forlag. Det var ‘Drageguldet’, en fantasybog for mellemtrinnet. Jeg sendte manuskriptet til Gyldendal – og de sagde ja tak!

Så var jeg forfatter.

Senere opdagede jeg den mundtlige fortælling. Altså – jeg havde jo fortalt historier altid, men jeg vidste ikke, at det var noget, man kunne have som arbejde. Men det er det, for det har jeg! Jeg fortæller om historiske begivenheder og om bemærkelsesværdige personer for de voksne, og jeg fortæller kortere historier for børn – sjove, alvorlige, sandfærdige, fiktive, spændende, poetiske …

Jeg har skabt Faaborg Fortællescene, hvor jeg hver sommer fortæller nye historiske fortællinger for voksne, og samtidig præsenterer publikum for de bedste mundtlige fortællere i Danmark. Jeg udvikler nye formater til fortælling – hvad med ‘Vandrefortælling’ – en vandretur med indlagt fortælling, hvor naturoplevelsen og fortællingen snor sig ind og ud af hinanden og sammen bidrager til oplevelsen. Eller hvad med fortælleworkshop for børnehavebørn? Her fortæller jeg for og med de små, udvikler historier og nyder børnenes stolthed, når de laver deres helt egen fortælling – støttet af egne tegninger – og på den måde bliver små forfattere.

Jeg laver massevis af fortællinger – man kan sige, at jeg supplerer mit skriftlige forfatterskab med et mundtligt forfatterskab.

Det er et skønt liv!

Privat bor jeg på Fyn sammen med min mand. De fire børn er blevet voksne og er alle flyttet hjemmefra, og der er kommet børnebørn til. Sammen med min yngste søn har jeg dannet et firma: Drømmehavet ApS. Vi har skabt et site på nettet, hvor børn kan klikke sig ind og lytte til historier. Lige nu er det en hjemmeside, men vi arbejder på at lave det til en app, som helst skal fungere på alle typer mobiler og tablets.

Kontakt mig endelig, hvis I gerne vil have et fortælle- eller forfatterarrangement med mig.