Historisk fortælling:

Danmarkshistorien er ikke i kongerækken eller svenskekrigene. Danmarkshistorien er lige her, hvor vi bor. I de lokale fortællinger om købmanden, der startede sin forretning op på at rejse som sømand på handelsskibene til Kina, om bondekonen fra nabolandsbyen, der blev anklaget for at være heks, om fabrikanten, der tjente mange penge og brugte dem på at åbne et kunstmuseum.

Fortælleren Esther Rützou graver disse lokale historier frem og fortæller dem på Faaborg Fortællescene med indlevelse og humor.

I en historisk ramme

Museumsbygningen ‘Den gamle gård’ er en købmandsgård fra 1700-tallet. I gult bindingsværk og med en vrimmel af små udhuse, thehus i haven og en rigtig stadsestue fortæller den selv historie om dengang, Faaborg var en driftig købstad. En finere ramme om de historiske fortællinger skal man lede længe efter, og det er da også her, Faaborg Fortællescene flytter ind i sommermånederne. Hver mandag fra 17 – 18.30 er der fortælling her – i gården, hvis vejret er godt, og i stadsestuen, hvis vejret er vådt.

Fortalt med et glimt i øjet

Alle detaljer blever tjekket grundigt. Researchen er på plads. Hvad var en rigsdaler værd i 1735? Hvad står der i retsprotokollen fra hekseprocessen i 1696? Hvorfor ville maleren Peter Hansen ikke have malerier af sin søster, Anna Syberg, med, da der blev købt ind til Faaborg Museum?

Men fortælling skal ikke være en historietime. Det skal være medrivende, det skal iscenesættes – dramaet skal kunne mærkes helt ind i sjælen, og personerne skal levendegøres. – Og så skal der også være plads til den humor, som understreger både det komiske og det tragiske i fortællingen.

Og med fantastiske gæstefortællere

Til hver forestilling er der inviteret en gæstefortæller. Gæstefortællerens historier spejler og kommenterer Esther Rützous historiske beretning. På den måde får tilhørerne en stærk og underholdende oplevelse.

Faaborg Fortællescene arrangeres af Beretterakademiet

(Vidunderlige fortællere, fantastiske fortællere og et superromantisk sted. Snyd ikke dig selv for en sommermandagsoplevelse i Faaborg. (Anna-Marie Helfer, Forfatter og fortæller.))