
Faaborg Fortællescene blev startet af mig tilbage i 2015, og drives nu af Beretterakademiet. Ønsket er at præsentere publikum for det ypperste indenfor moderne mundtlig fortælling.
I år har festivalen overskriften: Fra A til B
Festivalen strækker sig over tre mandage i juni-juli.
Alle gange i ‚Den Gamle Gaard‛
Alle gange kl. 17 – 18.30
Billetter á 100 kr. kan købes via link under hver forestilling – eller i døren.

I 2025 har Faaborg Fortællescene 10-års jubilæum!
Og det bliver fejret med et brag af et program!

30/6: Den skrappe og den milde:
Den skrappe er pigen, som er endt på Sprogø – fordi hun er skrap, og fordi hun kommer fra fattige kår. Pernille Stockfleth er forfatter til historien, som hun også selv fortæller.
Den milde er Sybille Reventlow. Adelsdame og gift med en handlekraftig mand, der vil have indført alle oplysningtidens ideer på én gang. Han får faktisk gennemført meget af det – men kun fordi, Sybille sidder i baggrunden og diskret trækker i trådene. Esther Rützou er forfatter og fortæller til historien.
Billetter til forestillingen d. 30/6 kan købes HER:

7/7: Så mangen sti vild
Det handler om kærlighed – den ulykkelige af slagsen. Kari Brinch er både forfatter til, og fortæller af den smukke, både vemodige og også ret morsomme historie: Vandrestøvlerne. Om en skilsmisse, man lige skal komme overens med.
Esther har fundet den gamle folkevise ‚Ebbe Skammelsen‛ og bearbejdet den til fortællingen ‚Så mangen sti vild‛. Om et jalousidrama, vi stadig husker 800 år efter.
Esther fik arbejdslegat fra Statens Kunstfond til arbejdet.
Billetter til d. 7/7 kan købes HER:

14/7: Det beundringsværdige
Faaborg Fortællescenes 10-års jubilæum fejres med et festfyrværkeri af fortælling. Her kommer ‚Foreningen til gensidig beundring‛ – bag det selvironiske navn gemmer der sig en seriøst arbejdende fortællergruppe, som målrettet arbejder på at levere det bedste af det bedste. Deres fortællinger fletter sig ind og ud af hinanden – det bliver beundringsværdigt! (Og ja – Esther er også med denne gang!)
Billetter til d. 14/7 kan købes HER:
Alt det, der har været:
2024: Nu er det tid!
Tid til at stå imod, tid til at stå ud og tid til at stå fast. Tre forestillinger med Esther som vært og dejlige Maria Junghans og Jens Peter Madsen som gæstefortællere.


2023: Faaborg Fortællescene holder ord!
Mange ord. Ord om sten, ord om kærlighed – rigtig meget kærlighed 🙂 Og ord om det, der altid går galt.
Kari, Maria og Esther var værter og vores helt fantastiske gæstefortællere var Helle Janke, Ellen Dahl Bang og Gravers Graversen.
2022 var overskriften ‚Nu Igen!‚, og de enkelte forestllingers navne byggede på ‚gen‛. Gentagelser, Genkendelser, Genskabelser.
Esther og Maria var værter for fortælleforestillingerne, og vi havde fornøjelsen af at præsentere publikum for så skønne fortællere som André Andersen, Rune Green og Susan Ørum


2021 – ‚Min nabo, min fjende, min ven‛ – en genforeningsforestilling.
2021 bød kun på én forestilling – til gengæld med hele tre fortællere: Kari Brinch, Maria Junghans og Esther Rützou tog genforeningen under kærlig behandling.
2020: Flugten, Fronten, Fjenden, Freden – 75. året for Befrielsen.
Vi fejrede Befrielsen – og mindedes besættelsen – med fire forestillinger, der tog udgangspunkt i lokale begivenheder fra besættelsesårene.
Fortællerne var Aske Ebbesen, Helle Asmild, Thomas Kirk, Vigga Bro, Kari Brinch og Esther Rützou.


2019: Skæve jubilæer
Det er jo de færreste begivenheder, der lige er sket for 25, 50 eller 150 år siden.
Sammen med gæstefortællerne Lise Marie Seidelin Nedergaard, Pernille Stockfleth, Thorstein Thomsen, Kari Brinch, Kasper Sørensen – og med Esther Rützou som fortællende vært – fejrede vi alle de skæve.
2018: Dø om så det gælder
Ja ja – det lyder mere alvorligt, end det var – selvom det var dødvarmt hele den sommer.
Hele 5 forestillinger blev det til i 2018 – med skønne fortællere: Ellen Dahl Bang, Hans Laurens, Maria Junghans, Katrine Faber og Mariane Josefsen.


2017: Nu skal vi sejre i Grevens Fejde!
I 2017 havde jeg haft en stor bestillingsopgave – en fortælling om reformationen, som den tog sig ud på Fyn. Researchmaterialet blev så stort, at jeg kunne lave tre ekstra forestillinger om det, der skete samtidig: nemlig Grevens Fejde.
Som gæstefortællere havde publikum og jeg glæden af Thorstein Thomsen, Susie Haxthausen og Maria Junghans.
2016:Sommerfortællinger
Fortællescenens 2. sæson bød på 6 forestillinger, og vi kom godt rundt om folk – og skidtfolk – fra Faaborgegnen.
Jeg havde glæden af at kunne byde publikum på så vidunderlige gæstefortællere som Aske Ebbesen, Vigga Bro, Kari Brinch, Lise Marie Nedergaard, Thorstein Thomsen og Pernille Stockfleth.


2015: Æresborgere
Den allerførste sæson. Bævende hjerte, rystende hænder – meget velforberedte historier! Mon der vil komme nogen?
Det gjorde der! Jeg fortæller stadig flere af historierne fra den første sæson. De allerførste gæstefortællere på scenen var Mads Lund, Susie Haxthausen, Annemarie Krarup, Jens Peter Madsen, Kari Brinch og Maria Junghans.