img_4365

 

“… Esther Rützou er en af landets dygtigste historiske fortællere. Alle detaljer er grundigt researchet. Stoffet iscenesættes med sans for drama og humor. Der males billeder i hovederne på tilhørerne, og når de går fra forestillingen, er det med oplevelsen af både at have været godt underholdt og at have fået noget at vide …” (Fra Fyns Stifts hjemmeside.)

”… Det er en stor oplevelse at høre Esther Rützou fortælle. I Haarby præstegård hørte vi Esther Rützou fortælle en historisk beretning, ’Trone og Trods’ om dronning Ingeborg af Danmark. Den blev fortalt med stor indlevelse, og vi tilhørere fik en dejlig oplevelse samt en del historisk viden.” (Hanne Ploug-Sørensen, Haarby menighedsråd.)

img_9946

Du er så enestående fantastisk – det drejer sig om timing, opbygning m.m. men ikke mindst indhold. Tusind tak for en storslået aften i går …’ (Marie Louise Kjær, Asperup)

‘Det kan virkelig anbefales at komme og lytte. En forrygende historie!’ (Annemarie Krarup, Roskilde)

IMG_1356

“… Vi havde besøg af Esther på sidste internationale læsedag, og det var en stor succes, det kan virkelig anbefales. Hun er en super god fortæller og er god til både mellemtrin og indskoling …” (Brahesminde skole)

SONY DSC

 

“Med to fortællerseancer tilpasset aldersgruppen fortryllede Esther 170 børn en dejlig formiddag i marts på Samsø. Esthers fortællinger er så tæt på virkeligheden, at børnene kan relatere sig til barndomsfortællinger og drages ind i universet. Men historierne er alligevel også så ekstreme, at børnene ikke helt ved, om det nu også er sandt. Det samstemmige spørgsmål som de alle sad tilbage med var derfor ’er det en rigtig historie Esther?’ Og dertil kan vi kun sige ja, det er en meget rigtig historie! Men om den er sand, må være op til lytteren.” (Samsø bibliotek)

 

“Du gav virkelig ‘vores’ børn en oplevelse, som bliver en del af deres rygsæk  …” (Dreslette skole)

 

“Vil bare lige sige tak for en god oplevelse i vores børnehave med din fortælleforestilling. Vi oplevede nogle børn, der blev draget med ind i det, og havde fået en god oplevelse med sig videre.” (Børnehuset Solsikken, Middelfart