Fuglen er fløjet og fisen er forduftet

Bellas far synes, at Bella roder for meget! I stuen, f.eks. – hvorfor ligger sofapuderne på gulvet? Og på Bellas værelse – hvorfor er alting væltet? Og hvorfor ligger alle skoene spredt rundt i entreen?
Bella må forklare far om fuglen, der ville lære hende at flyve, og om kæmpen der havde slugt et tordenvejr, og om tusindbenet der prøvede alle skoene i entreen.
Hm, siger far mistænksomt. Jeg kan ikke se nogen fugl. Eller lugte nogen fis. Det er da klart, siger Bella. For fuglen er fløjet, og fisen er forduftet. Nemlig.
Og så synger far og Bella en fuglesang og danser en fisefornem dans – og lidt efter tramper de som et tusindben.
Men så vil far vide, hvorfor badeværelset sejler i vand, og så må Bella jo forklare igen …

En forestilling i børnehøjde med gode historier og masser af rim, remser og sange, man kan synge med på. Og man behøver slet ikke skulle sidde stille hele tiden. Der er nemlig lagt sanglege og danse ind i historien. – Og efter forestillingen får de voksne alle teksterne, så man kan remse og synge videre selv.

Varighed: 40-45 min.

Aldersgruppe: 3 – 6 år.

Pris: 4000 kr. + transport.

Krav til lokale: Intet behov for scene, mikrofoner, lys eller lydanlæg. Bare der er plads til, at vi kan både sidde ned og komme op og danse.

Det stædige æsel, de måbende får og de vise kameler

Julius vil gerne vide, hvorfor vi fejrer jul hvert år.
Far siger, at det er på grund af noget, der skete den allerførste jul.
Så Julius må spørge det stædige æsel, som bar Maria til Betlehem, de måbende får, som står og stirrer op på himlen, hvor stjernen og englene lyser, og de vise kameler, som er på vej til Betlehem med gaver.
De forskellige dyr kommer med hvert deres bud på, hvorfor vi fejrer jul – og måske rammer de ikke helt rigtigt, men heldigvis står den enfoldige ko i stalden og kan sætte tingene på plads.

Ord, musik og dans veksler igennem fortællingen – og publikum inviteres til at synge og danse med.

Fortællingen er udviklet til Faaborg Kirke og retter sig mod børnehaver og indskolingen, og kan også opføres som et anderledes krybbespil med f.eks. minikonfirmander.

Varighed: 35 min

Aldersgruppe: 3 – 9 år

Pris: 4000 kr. + transport