I år er der fem forestillinger – nemlig hver mandag i juli.

Adresse:

Den gamle gård,

Holkegade 1

Faaborg

Pris:

75 kr. for voksne. Børn gratis.

Tidspunkt:

17 – 19.30

 

Mandag d. 2. juli:

‘Vi starter med døden – så er den overstået!

– Hvis man vil fortælle om krigen i 1864, og samtidig have en historie med en happy ending – så er man nødt til at fortælle historien baglæns, starte med slutningen og bevæge sig frem til starten. Det er netop det, Esther Rützou gør i denne fortælling.

Gæstefortæller er Ellen Dahl Bang – og hun tager også døden under behandling med historien ‘Vågekonen’

Mandag d. 9. juli:

‘Disse foretagsomme falskmøntere’

Ganske vist er døden vel overstået, men vi befinder os stadig i skyggen. Eller – det er der, hovedpersonerne i historien ender. Tænk, at der har fandtes den slags mennesker her på Fyn! Det gjorde der – og Esther Rützou fortæller om dem!

Gæstefortæller er Hans Laurens er med på skyggesiden med historier: ‘På vrangen.’

Mandag d. 16. juli:

‘Den store kærlighed’

Nu forlader vi skyggesiden og går ud i lyset med den rene, uforfalskede kærlighed! Den kærlighed, der kan modstå en digters stormløb og få en pæn købmandsdatter til at gøre ting, som pæne borgerpiger ellers ikke gør! Der er breaking news om Rigborg Voigt i Esther Rützous fortælling.

Gæstefortæller er Maria Junghans med ‘Ræk mig din hånd’ – om den stormfulde kærlighed mellem Carl og Anne Marie Carl Nielsen.

Mandag d. 23. juli:

‘Da kvinderne tog kjolen på’

For 70 år siden skrev Odense Domkirke verdenshistorie! Intet mindre! For da blev de første kvindelige præster ordineret netop her, på Fyn. Det er nok en fortælling værd, og Esther Rützou giver stemme til både de glade tilhængere og de rasende modstandere af kvindelige præster!

Gæstefortæller er Katrine Faber, som med sin fortælling ‘Pigen uden hænder’ også tager fat i en kvindeskikkelse, der ved, hvad der er sandt, og hvad der er falsk.

‘Ib-skib-skalle’

Vi slutter af med fortællinger om at finde vej. Til Santiago de Compostella med pilgrimmen, hvis navn vi ikke kender, men hvis lig engang i 1200-tallet blev lagt til hvile i Faaborg Kirke omgivet af Ib-skaller. De muslingeskaller man samler på stranden ved Santiago for at bevise, at man har været der. Esther Rützou tager os med på pilgrimsvandring i middelalderen.

Gæstefortæller er Mariane Josefsen, som med sin historie: ‘Irma, en jyde i København’ også er ude i at fortælle om veje – og vildveje.