Albert og Monsterdrømmen

Albert maste sig ud på den anden side af trægruppen. En gren svirpede tilbage og ramte zombien på næsen. Den klynkede og slog vredt til grenen, så den knækkede. Så satte den efter Albert …

Det er Halloweenaften. Albert er blevet fanget i et mareridt. Farmor hører hans skrig helt over i sin drøm og forsøger at komme til hjælp. Men for at gøre det, må hun åbne porten mellem drømmeverdnerne. Og så først går det rigtig galt.

Alder: Fra 6 år.

Forlag: BoD

ISBN: 9788743011576

De forsvundne diamanter

‘Fordøren gik op. Nogen kom ind. Moster. Jeg kunne genkende hendes skygge på gulvet. Hun stod stille et øjeblik. Så gik hun direkte ind i køkkenet. Jeg holdt vejret og stod helt, helt stille …’

‘De forsvundne diamanter’ er bind 1 i en ny serie om Ida, der opdager, at hendes mors moster er skattejæger og leder efter nogle forsvundne diamanter. Ida vil gerne hjælpe, men Moster vil ikke have hende med. Og så må Ida jo selv forsøge at finde diamanterne, inden Moster gør det.

Alder: 6 – 12 år

Forlag: ABC-forlaget

ISBN:9778-87-7916-645-5

Køb den her:

Jeg er i fuld gang med at skrive nr. 2 i serien. Her er Ida og moster på jagt efter en sølvskat, som måske, måske ikke blev begravet ved den gamle herregård i 1657 af herremanden, inden han flygtede fra en fjendtlig hær.

Men arbejdet med nr. 2 i Ida-serien er blevet forsinket lidt, fordi jeg lige skulle skrive en meget hemmelig historie – nemlig

Vilde og Vilfred og damen der ville stjæle en vulkan

‘Veronika kom ud i haven og gik ned mod sit rosenbed. Da hun nåede hen til det, begyndte hun at stirre på det. Den ene busk dirrede. Så dirrede den anden også. Og så – så begyndte hele bedet at flyve!’

Historien handler om Voldsomme Veronika, en dame som har superkræfter – hun kan løfte ting med sit blik – men ikke rigtig kan finde ud af at bruge sine superkræfter til noget fornuftigt. Nu har hun fundet på, at hun vil stjæle festivalen Vilde Vulkaner, og det er op til Vilde og Vilfred at forhindre det.

Bogen er skrevet eksklusivt til festivalen ‘Vilde Vulkaner’ og blev udleveret til børnene på festivalen d. 4. juli. Derfor er den ikke til salg i almindelig handel.

 

Rod i tiden

Rod i tiden
Rod i tiden

“Anna stak hånden ned i sin rygsæk og trak rapporten op. “Vi er her. Ombord på Tordenskjolds skib i …” hun læste hurtigt videre, “i 1716! Slaget ved Dynekilen.” Hun så rasende på Emir. “Du har trukket os ind i gobelinen!”

Forestil dig, at du er med klassen på Christiansborg Slot for at se Dronningens gobeliner. De tæpper, du ved, der fortæller tusind års danmarkshistorie. Og forestil dig så, at du kan rejse tilbage i tiden ved hjælp af gobelinerne. Det er lige præcis, hvad der sker for Emir og Anna. Og pludselig kommer danmarkshistorien meget tættere på.

Alder: 8 – 12 år

Forlag: Gyldendal

ISBN:978-87-02-13242-7

 


Filippa-trilogien

filippa2filippa1

I hele mit 12 år, 4 måneder, 7 dage og 3 timer lange liv havde jeg ikke oplevet noget, der ikke var forklarligt eller ligefrem forudsigeligt. I Bragesø Stolpeby havde man nemlig tjek på tingene. Gaderne var lige og blev fejet hver torsdag. Husene var pæne og helt ens. Alle mødte på arbejde til tiden, og man betalte sin skat med glæde. Sådan skulle det være. Ikke noget pjank og pjat, men orden, system og regelmæssighed.

Og så, 12 år, 4 måneder 7 dage og 3 timer og 1 minut inde i mit liv kiggede jeg lige op i bugen på en drage 

I Bragesø Stolpeby tror man ikke på drager. Eller elverfolk og nisser eller andet, der er mærkeligt og uforudsigeligt. Men en dag flyver en drage over byen. Kun ét menneske ser den – 12-årige Filippa. Sammen med drengen Stakke begiver hun sig ud på en farlig rejse for at nå til dragens hule.

Serien består af tre bøger: Filippas dragefærd; Filippa og dværgekrigen; og Filippa og troldmanden.

Alder: 8 – 12 år

Forlag: Gyldendal

ISBN: 87-02-02587-6; 87-02-04181-2; 978-87-02-07088-0

 


Drageguldet

drageguldet

“Er der trolde eller ulve eller andre monstre her på egnen?” spurgte hun, da hun igen havde fået vejret.

“Nej, nu synes jeg, du bliver for krævende,” svarede Bodolfi et stykke over hende. “Her bor en drage, det burde da være nok.”

Hvis Leo havde vidst, hvad hun gik ind til, havde hun aldrig sagt ja til at hente troldmandens skat i dragens hule. Hvis hun havde vidst, at hun skulle krydse gennem troldenes land og gå ned i underjordiske gange, at hun skulle kæmpe mod ørne og ulve, klatre op ad stejle klipper og finde vej gennem endeløs skov, så havde hun aldrig gjort det. Men det vidste hun ikke, og nu var der ingen vej tilbage …

Aldersgruppe: 8 – 12 år

Forlag: Gyldendal

ISBN: 87-02-00667-7


Bidrag til antologier:

Velkommen til dybet

Kun edderkopper

Vi så dem første gang mandag aften. Dengang var der kun to af dem, og de sad i vindueskarmen helt inde i hjørnet. Kroppen alene var på størrelse med en tokrone, og de otte lange, behårede ben stak ud, fire på hver side. De sad med bagkroppen mast mod hinanden og hovederne vendt mod mig. Jeg syntes næsten, jeg kunne se deres øjne …

Hvis man er til gys og splat og lider bare let af araknofobi, så er her en mulighed for at få en krible-krablende fornemmelse i nakken.

Novellen er trykt i antologien Velkommen til Dybet – hvor man også finder mange andre historier, der kan give lidt koldsved.

Aldersgruppe: Unge og voksne

Antologi: Velkommen til Dybet

Forlag: Tellerup

ISBN: 978-87-588-0895-6

godnathistorier

Oplæsningshistorier for de små:

Jeg har bidraget med i alt 5 historier til de tre trilogier:

Godnathistorier for dig; Aben med den lange hals; og Juhuu, nu det jul!

Bøgerne blev oprindeligt udgivet af DR, og historierne er blevet brugt i børneprogrammet: Oline for dig.

Mine historier hedder:

Tudsedreng; og Katten der var ude om natten (i Godnathistorier …)

Katakuk, bugak, fallita; og Rejsen til Sri Lanka (i Aben med den lange …)

En rigtig hvid jul (i Juhuu, nu det jul!)

Aldersgruppe: 3 – 7 år

Forlag: DR Multimedie

ISBN: 87-7680-097-0; 87-7680-192-6; 978-87-7680-831-0